nieuws

Opnieuw onderzoek naar Palm Invest

Financieel

Justitie gaat het onderzoek naar de verdwenen miljoenen uit het frauduleuze vastgoedfonds Palm Invest. Dit meldt het Functioneel Parket naar aanleiding van vragen van De Telegraaf en actualiteitenprogramma EenVandaag.

Opnieuw onderzoek naar Palm Invest

Palm Invest was het vastgoedfonds van Danny Klomp en Remco Voortman dat tien jaar geleden zo’n 30 miljoen euro van Nederlandse beleggers in de palmeilanden van Dubai zou investeren maar in werkelijkheid vooral geld stak in het luxe leventje van de twee oprichters zelf. Voormalig vastgoedadvocaat Dion Bartels die een boek schreef over de fraude speelde een belangrijke rol bij de ontmaskering van het tweetal.

Na de arrestatie van Klomp en Voortman viel het fonds om. Van de totale inleg werd slechts 9 miljoen euro teruggevonden.

In opdracht van de gedupeerde onderzocht het financieel recherchebureau FBI Interludium van voormalig politieman Dick Steffens de geldstromen van Palm Invest richting Panama, meldt De Telegraaf. De uitkomsten gaan nu door het Openbaar Ministerie en de fiscale opsporingsdienst FIOD onderzocht worden.

Reageer op dit artikel