nieuws

Oaktree Capital stapt in Tribes

Financieel

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Oaktree Capital neemt een meerderheidsbelang in Tribes. De zittende aandeelhouders hebben een deel van hun stukken verkocht en houden een minderheidsbelang in het flexibele kantorenconcept van initiatiefnemer Eduard Schaepman.

Oaktree Capital stapt in Tribes

Een woordvoerster van Schaepman heeft de berichtgeving in het FD hierover aan Vastgoedmarkt bevestigd. Schaepman lanceerde Tribes begin 2015.  Hij werd daarbij financieel gesteund door Marcel Boekhoorn, Michiel Mol, de Vlaamse ondernemer Philip Cracco (oprichter van uitzendorganisatie Accent Groep) en gebouweneigenaren. Tot de gedwongen verkoop eind 2014 van een groot deel van de Chalet-vastgoedportfolio was Schaepman directeur van Chalet Groep, het vastgoedvehikel van Marcel Boekhoorn. Daarvoor was hij directeur van Regus, verhuurder van flexibele kantoorruimte.

Tribees telt inmiddels negen vestigingen. Elke vestiging vergt gemiddeld 1,5 à 2 miljoen euro nodig. Die investering wilden de huidige investeerders niet dragen. Volgens Schaepman was vantevoren afgersproken dat bij negen vestigingen gezocht zou worden naar nieuw kapitaal. Hij wil binnen tien jaar naar 2.000 vestigingen groeien in honderd landen.

Reageer op dit artikel