nieuws

Nederland blijft aantrekkelijk voor buitenlandse belegger

Financieel

Nederland blijft ook de rest van dit jaar relevant voor internationale beleggers. Dat blijkt uit de recente rapportage ‘Netherlands Market in Minutes June 2016’ van vastgoedadviseur Savills.

Nederland blijft aantrekkelijk voor buitenlandse belegger

De groei van het investeringsvolume in de eerste vier maanden van 2016 tot 2,5 miljard euro llustreert volgens Savills de aanhoudende belangstelling van beleggers. Deze groei zet zich voort in mei en juni met onder andere de aankoop van De Rotterdam door Amundi Real Estate (350 miljoen euro) en de aankoop van een woningportefeuille door Round Hill (110 miljoen euro), stelt Jan de Quay, managing director Investments, Savills Nederland.
Het Savills-rapport bevat veel argumenten voor de voorspelde hoge investeringsvolumes:
• De beschikbaarheid van financiering is volledig hersteld;
• Vanwege de prijsstijging in de afgelopen periode zijn eigenaren gemotiveerd om te verkopen;
• Partijen die voor 1 januari 2015 hebben gekocht zullen gemotiveerd zijn om in 2016/2017 door te verkopen om nog aanspraak te kunnen maken op de destijds gunstige regeling met betrekking tot teruggave overdrachtsbelasting;
• Een aantal portefeuilles en grote objecten worden naar verwachting op korte termijn verhandeld;
• Verwacht wordt dat de overheid en gemeenten grote volumes blijven verkopen;
• Rentepercentages zullen zeker nog twee jaar laag blijven;
• Fondskapitalen zijn extreem hoog en zoeken daarom naar beleggingsmogelijkheden.
Jeroen Jansen, associate director Research, Savills Nederland: ‘De economische groei en de positieve prognose zullen de vraag van eindgebruikers in alle sectoren ondersteunen. Nieuwe ontwikkelingen (en herontwikkelingen) van retail, kantoren en residentieel vastgoed (inclusief studentenhuisvesting) zullen voornamelijk plaatsvinden in de grote Nederlandse steden aangezien de bevolking,de werkgelegenheid en de economische groei zich ook hier zal blijven concentreren.’

Reageer op dit artikel