nieuws

‘Lone Star nog in markt voor Propertize’

Financieel

De joint venture van Lone Star en JP Morgan is de voornaamste gegadigde in de overnamestrijd om Propertize. Dat stellen goed ingevoerde bronnen tegen financieel persbureau Bloomberg.

‘Lone Star nog in markt voor Propertize’

Dit voorjaar bleek dat het voormalige SNS Property Finance drie Amerikaanse private equity-consortia/partijen had geselecteerd voor de tweede ronde. Het ging om een consortium van Goldman Sachs, Cerberus Capital  Management en Valad, om investment asset manager Apollo Global Management en de samenwerking tussen Lone Star en JP Morgan.

De afgelopen maanden ging op de Zuidas het verhaal rond dat Lone Star niet meer in de markt zou zijn voor Propertize. Het Amerikaanse vastgoedleningenopkoopfonds zou zich mogelijk zelfs helemaal willen terugtrekken uit Nederland. De anonieme bron zegt dat Lone Star/JP Morgan als winnaar uit een biedingenstrijd met het Goldman Sachs-consortium. Een tweede bron meldt aan Bloomberg dat er zelfs binnen een maand al een deal kan worden gesloten. Propertize wil geen inhoudelijk commentaar geven, maar belooft deze zomer een update over het verkoopproces te geven.

Reageer op dit artikel