nieuws

Homburg zet claim tegen Staat door

Financieel

Richard Homburg en een groep gedupeerde Homburg-beleggers zetten hun zaak tegen de Nederlandse Staat door.

Dat blijkt uit berichtgeving in De Telegraaf. De zaak gaat over het bijna-faillissement van het voormalige in Canada genoteerde Homburg Invest. Na een overname van het meerderheidsbelang door het Canadese Catalyst verloren de meest Nederlandse particuliere beleggers het grootste deel van hun inleg van ruim 400 miljoen euro. Beleggers die hun aandeel behielden kregen eind 2014 vervolgens een claimemissie van ruim 200 miljoen euro voor hun kiezen door rechtsopvolger Geneba, waarin Catylist een 83-procentsbelang heeft.

Richard Homburg meent dat hij en de beleggers hun inleg hebben zien verdampen door ‘machtsmisbruik en samenspanning van Nederlandse autoriteiten’. Hij heeft in Canada de Nederlandse fiscus en toezichthouders AFM en DNB gedagvaard. Hij hoopt op compensatie voor hemzelf en de oud-beleggers. Deze zomer zal de Canadese rechter zich uitspreken over de vraag of Canada überhaupt bevoegd is in deze zaak. 

Reageer op dit artikel