nieuws

Aantal faillissementen daalt opnieuw

Financieel

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gedaald, meldt het CBS op basis van voorlopige cijfers. In mei 2016 zijn er 46 faillissementen minder uitgesproken dan in april.

Aantal faillissementen daalt opnieuw

Vorige maand was de daling 9. De meeste faillissementen zijn opnieuw uitgesproken in de handel. Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna was er een dalende trend. Het aantal faillissementen bereikte in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008. Vervolgens liep het aantal faillissementen zes maanden lang bijna onafgebroken op. Sinds maart daalt het aantal faillissementen echter weer. Vergeleken met augustus 2015 is het niveau nog iets hoger.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 379 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in mei 2016 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk tachtig. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 66. De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste ondernemingen. Relatief gezien zijn de meeste bedrijven failliet verklaard in de horeca.

Reageer op dit artikel