nieuws

Woningverkoop Heijmans in de lift

Financieel

Heijmans heeft tussen januari en eind april 489 woningen verkocht tegen 387 in de eerste vier maanden van 2015. Dat blijkt uit een trading update van Heijmans.

De omzet in het eerste kwartaal van 2016 was licht hoger ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015, zegt Heijmans zonder cijfers te noemen. De omzetstijging is onder meer te danken aan hogere omzetten in het segment Wonen. De orderportefeuille stond eind maart met 2,1 miljard euro op vergelijkbaar niveau als eind 2015. Voor heel 2016 rekent Heijmans op een positief onderliggend operationeel resultaat.

Bert van der Els, ceo Heijmans, stelt dat de resultaten zijn zoals verwacht. ‘We zijn tevreden met de groei in het segment Wonen en weten onze positie in deze markt verder uit te bouwen. Ook Duitsland en België presteren volgens verwachting. Bij Utiliteit en Infra blijft het opletten. De marktomstandigheden in deze segmenten blijven schraal. We zitten volop in de realisatie van een aantal lastige projecten, deze vorderen gestaag en het risicoprofiel blijft hoog.’

De woningmarkt groeit en dat is terug te zien in de ontwikkeling van het segment Wonen. Met name bij Vastgoed is sprake van een duidelijk hogere omzet in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. Zo werd met Amvest Investment Management een overeenkomst gesloten voor de bouw van 38 vrije sector huurappartementen in project Perron073 in Den Bosch. De eerste dertig HeijmansONE-woningen zijn in productie en worden dit voorjaar geleverd aan corporatie Wonen Limburg.

 

Reageer op dit artikel