nieuws

Woningen zetten BAM op winst

Financieel

BAM Groep heeft in het eerste kwartaal een resultaat vóór belastingen van 8 miljoen euro behaald tegen een verlies van 14,1 miljoen euro de eerste drie maanden van 2015.

Dat blijkt uit een trading update van het grootste bouwbedrijf van Nederland. De sector Vastgoed was goed voor een resultaat van 8 miljoen euro op een omzet van 115 miljoen tegen 800.000 euro op een opbrengst van 70 miljoen euro een jaar eerder. Dit sterke resultaat was mede te danken aan commercieel vastgoed in het Verenigd Koninkrijk. Woningverkopen in Nederland stegen met 17 procent tot 580 woningen.

De totale blootstelling aan vastgoed daalde in het eerste kwartaal. Wel heeft BAM geïnvesteerd in nieuwe woningprojecten in Nederland en een multifunctioneel project in Ierland om te profiteren van gunstige marktomstandigheden. Een tegenvaller boekte BAM in de sector Bouw en Techniek.

Vanwege faillissementen van onderaannemers op enkele oudere projecten in Duitsland en België kwam het verlies uit op 15,4 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2015 was dat verlies 8,8 miljoen euro. Dat er desondanks een positief resultaat uit de boeken kwam, was te danken aan de vrijval van een dividendvoorziening van 9,7 miljoen euro op de verkoop van Van Oord in 2011.

Reageer op dit artikel