nieuws

Winst WDP bijna kwart hoger

Financieel

WDP heeft in de eerste drie maanden van 2016 een 22 procent hogere nettowinst geboekt. In het eerste kwartaal lag de winst op 22,2 miljoen euro tegen 18,2 miljoen euro in dezelfde periode in 2015.

Dat meldt het in Brussel en Amsterdam genoteerde Belgische logistieke vastgoedfonds in een tussentijdse verklaring. Per aandeel steeg de winst met 15 procent tot 1,20 euro per aandeel. WDP houdt vast aan de ambitie om de winst over heel 2016 te laten stijgen met 4 procent tot 5,20 euro per aandeel. De bezettingsgraad noteerde ultimo maart 2016 op 95,9 procent, tegenover 97,5 procent eind december 2015. De daling is veroorzaakt door het faillissement van V&D. Het warenhuisconcern huurde een op maat gemaakt distributiecentrum van 43.000 m2 in Nieuwegein.

WDP denkt in het eerste kwartaal van 2017 een nieuwe huurder te hebben gevonden. Wel verwacht het concern het logistieke complex te moeten aanpassen aan de wensen van een nieuwe huurder. De reële waarde van de portefeuille bedroeg eind maart 2 miljard euro, in vergelijking met 1,9 miljard euro eind 2015. Het vastgoedconcern herhaalde daarbij de groeiplannen om in de periode 2016-2020 de portefeuille uit te breiden met 1 miljard euro tot 3 miljard euro.

In het eerste kwartaal heeft WDP de portefeuille al uitgebreid met 115 miljoen euro aan nieuwe logistieke complexen. De schuldgraad bedroeg op 31 maart 56 procent, in vergelijking tot 55,7 procent eind 2015. In Nederland versterkt WDP de al bestaande samenwerking met The Greenery met een nieuwe sale-and-lease-backovereenkomst voor twee gebouwen in Barendrecht. Op deze locatie herontwikkelt het fonds al een groot complex voor de Greenery dat eind 2016 wordt opgeleverd.

Net als op het logistieke centrum van Wehkamp gaat WDP versneld verder met het plaatsten van grote aantallen zonnepanelen op de daken van zijn centra in Nederland. Zonnepanelen met een vermogen van 10 megawatt komen op onder meer gebouwen van Action, Kuehne + Nagel, Ceva Logistics en Altrex). Dit maakt deel uit van het plan om de komende jaren in totaal 30 megawatt aan te leggen in Nederland. 

Reageer op dit artikel