nieuws

WDP stopt 30 miljoen in logistiek vastgoed België

Financieel

WDP investeert 30 miljoen euro in een herontwikkeling van een logistiek pand en een nieuwbouwcomplex van 30.000 m2 in het Belgische Zellik.

Dat maakte het in Brussel en Amsterdam genoteerde logistieke vastgoedfonds bekend. Voor Euro Pool System realiseert WDP een nieuwbouwproject van 30.000 m2 in Zellik. Daarnaast herontwikkelt WDP voor de bestaande huurder Antalis een bestaand distributiecentrum. Antalis krijgt daarmee een kleiner gebouw van 8.000 m2, bestaande uit 6.000 m2 bestaand gebouw en 2.000 m2 nieuwbouw. Op deze manier komt ruimte vrij om een nieuwbouwcomplex voor Euro Pool System te realiseren.

In totaal ontwikkelt WDP een complex met een oppervlakte van 30.000 m2 (gelijkvloers en mezzanine) op basis van een onroerende financieringshuur van vijftien jaar vast. Oplevering van dit project is voorzien in het najaar van 2017. Euro Pool System is al actief op twee WDP-locaties in Nederland. De totale investering voor de volledige locatie bedraagt ongeveer 30 miljoen euro voor WDP. Er wordt uitgegaan van een initieel brutohuurrendement van 7 procent.

Reageer op dit artikel