nieuws

Recordjaar woningverkopen KlokGroep

Financieel

Het jaar 2015 gaat voor KlokGroep de boeken in als een recordjaar qua woningverkoop. In 2015 verkocht de Gelderse bouwer en projectontwikkelaar bijna 750 woningen, terwijl dat dit er in 2014 nog 481 waren.

Recordjaar woningverkopen KlokGroep

Dat blijkt uit het jaarverslag van het Drutense familiebedrijf. De groepsomzet steeg in 2015 met 3,6 procent en kwam uit op 134,4 miljoen. Deze stijging is vooral gerealiseerd in de woningbouw via KlokWonen, maar ook Novaform Vastgoedontwikkelaars leverde een belangrijke bijdrage. Het nettoresultaat kwam uit op 5,6 miljoen euro, bijna driemaal zo hoog als het voorgaande jaar, schrijft de directie in het jaarverslag. 

De omzetgroei zal doorzetten in 2016. De verwachte groepsomzet voor 2016 bedraagt 150 miljoen euro met een brutoresultaat tussen 9 en 11 miljoen euro. De orderportefeuille is goed gevuld en er zijn diverse (binnenstedelijke) projecten van KlokBouwOntwikkeling en Novaform in uitvoering. Ook KlokTotaalonderhoud zal met enkele grote renovatieprojecten een behoorlijke bijdrage leveren aan een gezonde omzet en winst, verwacht KlokGroep.

Reageer op dit artikel