nieuws

Olivier L. voor 5,8 miljoen geplukt

Financieel

Olivier L., voormalig financieel directeur en controller van Bouwfonds, moet ruim 5,8 miljoen euro betalen aan justitie. Dat is minder dan de ontneming van 6,7 miljoen euro waartoe rechtbank Haarlem hem medio 2015 had veroordeeld.

Dit heeft het Amsterdamse gerechtshof besloten in de ontnemingszaak tegen L. Hij moet 5.823.660 euro aan onrechtmatig verkregen voordeel terugbetalen, schrijft het Financieele Dagblad. Eerder dit jaar werd L. in hoger beroep tot vijf jaar onvoorwaardelijke celstraf veroordeeld vanwege zijn aandeel in de vastgoedfraude rond Philips Pensioenfonds en Bouwfonds. Rechtbank Haarlem legde hem eerder drie jaar celstraf op.

Uit wel gepubliceerde arresten van het hof blijkt dat assurantietussenpersoon Jimmy K. 339.704 euro Jan Carel K. voor 607.980 euro moeten terugbetalen. Jimmy K. betaalt daarmee een derde van de 963.227 aan buit die het OM van hem opeiste. Hij was eerder in hoger beroep tot zestien maanden cel veroordeeld. Jan Carel K., de vaste notaris van hoofddader Jan van Vlijmen, was eerder in hoger beroep tot vier jaar cel veroordeeld.

Reageer op dit artikel