nieuws

Nieuwe GPR-benchmark voor infrastructuur

Financieel

Global Property Research komt met een benchmark voor infrastructuurinvesteringen. De benchmark is gelanceerd onder de naam GPR Pure Infrastructure Index Series.

De index volgt genoteerde fondsen in verschillende continenten, opkomende en ontwikkelde landen en in sectoren als Pipelines & Storage, Electricity Transmission, Transportation & Communication. GPR Pure Infrastructure Index Series complementeert volgens GPR de indices van de internationale vastgoedaandelensector.

Infrastructuur wordt door velen als de ruggengraat van de mondiale economie gezien vanwege het langetermijnbelang voor een land en het kapitaalintensieve karakter ervan. Ook biedt deze vermogenstitel stabiele en voorspelbare langetermijnrendementen en bescherming tegen inflatie. ‘De lancering is een mijlpaal voor GPR’, aldus Jeroen Vreeker, head GPR Index Team.

Reageer op dit artikel