nieuws

Nettoverlies Basic-Fit 23 miljoen euro

Financieel

Fitnessketen Basic-Fit die vorige week een beursgang heeft aangekondigd, blijkt vorig jaar een nettoverlies van 23 miljoen euro te hebben geboekt.

Dat schrijft De Volkskrant op basis van het bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde moedermaatschappij Miktom Topco uit Hoofddorp. Bij de aankondiging vermeldde Basic-Fit enkel het ebitda van 60 miljoen euro. Het onderliggende nettoresultaat blijkt echter zwaar negatief vanwege een schuld van 250 miljoen euro. Door 37 miljoen euro aan rentebetalingen kwam dat uit op -23 miljoen euro tegen een nettoverlies van 22,5 miljoen in 2014.

Basic-Fit noemt de snelle expansie als oorzaak van de grote schuldenlast. Elk nieuw filiaal kost Basic-Fit 1 miljoen euro. Een continue stroom van nieuwe leden is noodzakelijk om een positief resultaat te boeken, aldus de fitnessketen in het jaarverslag. Grootaandeelhouder 3i, dat 110 miljoen euro in de club investeerde, wil zijn aandelenbelang verminderen met de beursgang. De beursgang moet naar verluidt vóór de Brexit-stemming in het VK op 23 juni plaatsvinden.

Reageer op dit artikel