nieuws

Kardan weer winstgevend

Financieel

De in Amsterdam genoteerde Israëlische investeringsmaatschappij Kardan boekte in het eerste kwartaal van dit jaar voor het eerst in lange tijd weer winst. Dat was voornamelijk te danken aan lagere financieringslasten.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,9 miljoen euro, tegen een verlies van 7,6 miljoen euro in de overeenkomstige periode vorig jaar.

Het bedrijf boekte wel slechtere prestaties met zijn vastgoedactiviteiten in China. Er werd daar een verlies geleden van 2 miljoen euro, tegen een winst van 8,9 miljoen euro een jaar geleden. Dat kwam voornamelijk door hogere financieringslasten als gevolg van de waardedaling van de Chinese munt. Operationeel boekte het vastgoedbedrijf wel gunstige resultaten volgens topman Ariel Hasson.

De waterinfrastructuurdivisie Tahal beleefde volgens het bedrijf een stabiel kwartaal. Er werd onder meer geprofiteerd van kostenbesparingen. Ook liep de achterstand bij projecten iets terug. Kardan verwacht de komende maanden zijn resterende belang van 25 procent in dochter KWIG van de hand te doen. In de sector financiële dienstverlening, werd een verlies van 36 miljoen omgezet in een winst van 1,3 miljoen euro.

Reageer op dit artikel