nieuws

Hotelketen Fletcher verkocht aan zittend management

Financieel

Hotelketen Fletcher is inclusief het vastgoed verkocht aan het zittend management (Rob Hermans, Edwin van Heteren), investeerder NIBC Bank en de Luxemburgse hotelinvesteerder Xead Group.

Hotelketen Fletcher verkocht aan zittend management

Fletcher Hotels is met 73 hotels de grootste hotelketen van Nederland. De omzet is 125 miljoen euro en er werken 2.600 personeelsleden. Doelstelling is de komende jaren te groeien tot 100 hotels. JLL werd in 2015 ingeschakeld om Fletcher te begeleiden bij de verkoop. 

Oprichter Chris Luken neemt afscheid van zijn bedrijf. De voormalige ober van Van der Valk bedacht in 1994 de Hotelbon. Drie jaar later kocht hij zijn eerste hotel, op Texel, dat hij vernoemde naar zijn hond. 

Reageer op dit artikel