nieuws

Greystar rondt financiering Campus Diemen Zuid af

Financieel

ABN AMRO heeft een financiering verstrekt aan Greystar voor Campus Diemen Zuid. De Amerikaanse investeerder en woningbeheerder heeft de Campus eind 2015 aangekocht.

Over de omvang van de financiering doen partijen geen mededelingen. Campus Diemen Zuid in Diemen bestaat uit 939 studentenwoningen en 22 retail units. De woningen zijn verdeeld over vijf naast elkaar gelegen (voormalige kantoor-)gebouwen. Op de campus zijn diverse faciliteiten aanwezig zoals een supermarkt, wasserette, fitness, een kapper, een fietsenmaker en horecagelegenheden. Er is op dit moment een wachtlijst van ongeveer 200 studenten. 

Sinds de overname van Campus Diemen Zuid heeft Greystar ingespeeld op de veranderende behoeften van studenten. Momenteel wordt een aantal van de eenheden omgezet naar gemeubileerde eenheden aangezien de meerderheid ongemeubileerd was. Verder is Greystar actief met het optimaliseren van het retailaanbod om beter aan de behoeftes van de studenten en omliggende bedrijvigheid te voldoen.

CBRE heeft namens Greystar de financiering gearrangeerd en de onderneming begeleid bij het financieringsproces. Greystar werd op juridisch gebied bijgestaan door Baker & McKenzie en ABN Amro door Loyens & Loeff.

Reageer op dit artikel