nieuws

Woningfonds Syntrus Achmea haalt 166,5 miljoen op

Financieel

Drie pensioenfondsen hebben hun belang in het Achmea Dutch Residential Fund met in totaal 166,5 miljoen euro uitgebreid. Het woningfonds van Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaat deze extra middelen beleggen in middeldure huurwoningen in de Randstad.

Het Bedrijfstakpensioenfonds voor het Kappersbedrijf vergroot zijn belang in het Achmea Dutch Residential Fund met 25,2 miljoen euro. Het belang groeide van 8,2 miljoen euro naar 33,4 miljoen euro. TrueBlue gaat van 2,2 miljoen euro naar 7 miljoen euro. Een derde niet bij naam genoemd pensioenfonds breidt zijn belang met maar liefst 136,5 miljoen euro uit en gaat van 13,5 miljoen euro naar 150 miljoen euro.

TrueBlue noemt het woningfonds een solide belegging ‘met goede resultaten en een laag risicoprofiel’.  Het Achmea Dutch Residential Fund belegt voornamelijk in middeldure huurwoningen in de vrije sector. Ultimo 2015 telde het fonds 23 participanten en bedroeg het belegd vermogen 682 miljoen euro. Samen met de portefeuilles van haar discretionaire klanten beheert Syntrus Achmea REF in totaal 4,3 miljard euro in Nederlandse woningen.

‘De uitbreiding van deze drie mandaten is een teken dat participanten vertrouwen hebben in de strategie van het Achmea Dutch Residential Fund’, zegt Onno Hoff, director Fund Management Vastgoed bij Syntrus Achmea REF. ‘Wij zijn de afgelopen jaren succesvol geweest in het acquireren van aantrekkelijke woningbeleggingen, met name in de Randstad. Deze extra middelen zullen we langs dezelfde lijn gaan investeren.’

Reageer op dit artikel