nieuws

Warburg met Cording op kooppad

Financieel

Warburg-HIH Invest Real Estate heeft een beheermandaat van zijn vastgoedportfolio’s in Nederland, België en Luxemburg gegeven aan Cording Real Estate Group. Warburg wil met hulp van Cording nog voor 150 miljoen bijkopen.

De Nederlandse portfolio bestaat nu uit vijf kantoorpanden in Amsterdam met een volume van 300 miljoen euro, die Warburg-HIH Invest in opdracht van Duitse institutionele beleggers heeft verworven. Vanuit Amsterdam zal Cording Warburg-HIH Invest bij alle toekomstige investeringsactiviteiten in de Benelux-landen adviseren en deze ondersteunen. Ook zal Cording als lokaal aanspreekpunt voor marktdeelnemers en dienstverleners Warburg-HIH Invest vertegenwoordigen.

Naast het assetmanagement-mandaat zal Cording de aankoop van meer kantoorpanden in de Beneluxlanden voor Warburg-HIH Invest ondersteunen. Hiervoor is een volume van zo’n 150 miljoen euro beschikbaar. Warburg zal investeren in core-objecten met verschillende huurders op A-locaties in grote steden en zakendistricten en concentratiegebieden met goede aansluiting op het wegen- en railnet. Hierbij kan het gaan om bestaande objecten en nieuwbouwprojecten. Het investeringsvolume wat wordt nagestreefd voor de afzonderlijke vastgoedobjecten ligt tussen de 20 en 100 miljoen euro.

‘Als internationale investerings- en assetmanager willen wij ons nog sterker dan voorheen in de relevante markten positioneren. Het opbouwen van regionale vertegenwoordigingen in de Benelux-landen, maar ook in Frankrijk en Spanje, en een persoonlijk aanspreekpunt ter plaatse is een belangrijke wens van ons’ aldus Andreas Schultz, bedrijfsleider van Warburg-HIH Invest. Cording-ceo Rodney Bysh: ‘Wij zijn met een sterk team in de Benenux vertegenwoordigd en beschikken over een goede kennis van de markt. Daarom zijn we in staat snel te reageren op kansen die zich voordoen en een meerwaarde voor onze klanten te bereiken.’

Reageer op dit artikel