nieuws

Verkoop verwacht na hoger bod op Groot Handelsgebouw

Financieel

Het Groot Handelsgebouw naast station Rotterdam Centraal wordt waarschijnlijk toch verkocht. Van de aandeelhouders van Groothandelsgebouwen is 82 procent voor een verkoop.

Dat blijkt uit een persbericht van Groothandelsgebouwen. Ruim een jaar geleden ontving de vennootschap een overnamebod van 149 miljoen euro op het 110.000 m2 grote bedrijfsverzamelgebouw. Nu blijkt dat 82 procent van de aandeelhouders achter een verkoop staat, mits het bod in contanten is en ten minste 50 euro per aandeel bedraagt. Verkoop kan doorgaan als minstens 75 procent van de aandeelhouders hun stukken aanbieden.

De prijs van 50 euro komt volgens berekeningen van Vastgoedmarkt uit op zo’n 159 miljoen, 10 miljoen meer dan het oorspronkelijke bod. Dit bedrag komt vrijwel overeen met de laatst genoemde balanswaarde van het gebouw. Het overnamebod is relatief laag vanwege de gedaalde bezettingsgraad van het gebouw. Eind 2015 lag die op 71,2 procent, veroorzaakt door de 12.000 m2 kantoorruimte die Lyondell Basell vorig jaar achterliet. De directie van Groothandelsgebouwen was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel