nieuws

Unibail boekt 10 procent hogere huuropbrengst

Financieel

Unibail-Rodamco heeft in het eerste kwartaal 10,7 procent hogere huuropbrengsten behaald in zijn winkelcentra. De brutohuuropbrengst kwam uit op 347,8 miljoen euro tegen 314,1 miljoen de eerste drie maanden van 2015.

Dat blijkt uit kwartaalcijfers van het grootste winkelvastgoedfonds van Europa. De stevige groei is met name te danken aan 244.000 m2 aan opgeleverde winkelcentra. De totale huuropbrengst, inclusief die van kantoren en congrescentra, bedroeg in het eerste kwartaal 456,6 miljoen euro tegen 419 miljoen euro een jaar eerder. Ook in de Nederlandse winkelcentra boekte het Frans-Nederlandse vastgoedfonds een (licht) beter resultaat, met een huursom van 19,3 miljoen tegen 19,1 miljoen een jaar eerder.

De totale geconsolideerde omzet bedroeg 521,1 miljoen euro tegen 492,3 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2015, ofwel 5,8 procent hoger dan een jaar eerder. Retailers verkochten de eerste drie maanden 2,3 procent meer dan een jaar eerder. Zonder de aanslagen in Parijs en Brussel had dat nog meer kunnen zijn. Retailers in winkelcentra van Unibail verkochten gemiddeld 1,4 procentpunt meer dan in de desbetreffende landen zelf. De outperformance was het sterkst in Tsjechië (+430 basispunten), Duitsland (+410 basispunten) en Oostenrijk (+280 basispunten). 

Reageer op dit artikel