nieuws

S&P verhoogt credit rating Vesteda

Financieel

Standard & Poor’s heeft de kredietbeoordeling van Vesteda Residential Fund verhoogd van BBB naar BBB+.

S&P verhoogt credit rating Vesteda

Dat meldt het grootse commerciële woningfonds in Nederland. De outlook van de credit rating blijft ongewijzigd op stabiel. Standard & Poor’s schrijft in haar rapport: ‘Het risicoprofiel van Vesteda als onderneming classificeren wij als sterk, mede op basis van ons oordeel over de goed gepositioneerde woningportefeuille van Vesteda.’

Met de verhoging van de credit rating is weer een belangrijke stap gezet in het optimaliseren van de financiering van onze toekomstige groei en het verlagen van onze rentelasten, zegt Gertjan van der Baan, ceo van Vesteda. ‘De credit rating weerspiegelt ons conservatieve financieringsbeleid en lage leverage, waarbij wij flexibiliteit behouden voor toekomstige groei.’

Reageer op dit artikel