nieuws

PNO Media voor 53 miljoen in Achmea-winkelfonds

Financieel

PNO Media breidt zijn belang in het Achmea Dutch Retail Property Fund uit. Het pensioenfonds had al een belang van 3,1 miljoen euro in het retailfonds van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Dat wordt nu uitgebreid naar 50 miljoen euro.

PNO Media is hierin via een uitgebreid selectieproces geadviseerd door Sweco Capital Consultants (voorheen Grontmij Capital Consultants). Het Achmea Dutch Retail Property Fund belegt op A-locaties in de grote winkelsteden en in goed renderende, dominante winkelcentra. Sinds 2011 presteert het fonds elk jaar beter dan de benchmark, mede dankzij een actief asset managementbeleid.

Zo is vorig jaar begonnen met de ingrijpende renovatie van winkelcentrum Makado in Beek (Limburg) en werden twee panden aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht gereedgemaakt voor nieuwe huurders. Over de afgelopen vijf jaar behaalde het retailfonds een rendement van 4,6 procent, aanmerkelijk hoger dan de IPD benchmark die op 3,8 procent uitkwam. Het fonds telt 21 participanten en had ultimo 2015 een belegd vermogen van 674 miljoen euro. Samen met de portefeuilles van haar discretionaire klanten beheert Syntrus Achmea REF in totaal 2 miljard euro in winkelvastgoed. 

Reageer op dit artikel