nieuws

Heembouw verwacht ruime winstgroei

Financieel

Heembouw heeft op een omzet van 118 miljoen euro een resultaat voor belasting van 2,2 miljoen euro behaald. De ontwikkelende bouwer wil de omzet ‘op termijn’ verhogen naar 200 miljoen.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van het bouwbedrijf. De nettowinst bedroeg 1,6 miljoen euro, ongeveer vier keer zoveel als in 2014. De omzet is in 2015 met ruim 11 procent gestegen van 106 miljoen in 2014 naar 118 miljoen in 2015. Dat is fors meer dan de gemiddelde bouwproductie in Nederland in 2015 van 7 procent. De bouw van bedrijfsruimten zorgden vorig jaar voor bijna de helft van de totale omzet. Door solide financieel beleid blijft de solvabiliteit van Heembouw vorig jaar op  40 procent, aldus het bedrijf.

Ook in 2016 rekent de ontwikkelende bouwer uit Roelofarendsveen op een ruime omzet- en winstgroei, ondanks de voorzichtige prognoses over 2016 binnen de branche. Zo voorspelt het EIB een groei van 3 procent en ING 4 procent. ‘We zijn in het afgelopen jaar al gestart met het verder versterken van onze organisatie, waardoor we onze slagkracht verder kunnen vergroten. Met een goed gevulde orderportefeuille verwachten we dat onze omzet in 2016 substantieel zal groeien. Hierbij wordt verwacht dat het resultaat ruim boven het niveau van 2015 zal uitkomen’, schrijft Heembouw. Op termijn wil het bouwbedrijf doorgroeien naar een omzet van 200 miljoen. 

Reageer op dit artikel