nieuws

Beheer vastgoedportefeuilles Marathon naar Savills

Financieel

MCAP Global Finance heeft Savills de opdracht gegeven om twee vastgoedportefeuilles in Nederland te beheren met een totale oppervlakte van bijna 257.000 m2. MCAP is de Britse dochter van de Amerikaanse vermogensbeheerder Marathon Asset Management.

De Phoenix- en Maxima-portefeuilles omvatten samen 33 panden verdeeld over het hele land, met een totale oppervlakte van 256.653 m2. De Phoenix-portefeuille bestaat uit negentien kantoren met een totale oppervlakte van 118.653 m2 en zijn eigendom van Bryant Park Nederland Acquisition I. De Maxima portfolio bestaat uit veertien vastgoedobjecten met een totale oppervlakte van 138.000 m2.

Peter Sybesma, managing director van Asset & Property Management Savills Nederland, is blij met de beheeropdracht. ‘We zijn ervan overtuigd dat we binnenkort de prestaties van alle panden binnen deze portefeuilles kunnen optimaliseren en ervoor kunnen zorgen dat zij de best mogelijke inkomsten voor onze klant genereren. Deze nieuwe opdracht is gebaseerd op onze bestaande relatie met MCAP in heel Europa. We beheren omvangrijke vastgoedportefeuilles voor hen in Noord-Ierland en de Republiek Ierland. Bovendien adviseerde ons pan-Europese taxatieteam het Global Fund.’

Marathon kocht de Maxima-portefeuille eind maart kocht van Credit Suisse. De Phoenix-portefeuille acquireerde de vermogensbeheerder eind 2015 van Bouwinvest, begrijpt Vastgoedmarkt. Meer over de vastgoedportefeuille van Marathon in de april-editie van Vastgoedmarkt die op 21 april verschijnt.

Reageer op dit artikel