nieuws

Winkelfonds Bouwinvest verslaat benchmark

Financieel

In 2015 heeft het Bouwinvest Retail Fund beter gepresteerd ten opzichte van de IPD Netherlands Annual Property Index met in 2015 een totaalrendement van 5,3 procent tegen 3,8 procent van de index.

Ook op de drie-en vijfjaarsgemiddelden scoort het Retail Fund met gemiddelde rendementen van respectievelijk 5,5 procent en 5,9 procent ruim boven de index, die gemiddelden liet zien van 2,4 procent en 3,7 procent. Deze resultaten zijn vooral te danken aan het indirect rendement. De waardegroei van de winkels is het resultaat van investeren in het juiste product op de juiste locatie, stelt Collin Boelhouwer, hoofd Asset Management Winkels.  ‘Er is een mooi rendement te maken met winkelvastgoed, als je maar selectief bent in je aankoopbeleid en actief omgaat met je huidige bezit.’

De focus Bouwinvest Retail Fund ligt voor een groot deel op de hoofdwinkelstraten in de grote steden, waar winkels en horeca de beleving creëren die consumenten zoeken. Daarnaast richt het fonds zich op toegankelijke wijkwinkelcentra waar consumenten hun dagelijkse boodschappen doen. De huidige ontwikkelingen op de winkelmarkt vragen om actieve beleggers die luisteren naar de behoeften van huurders en consumenten.

‘Bouwinvest is al jaren zeer actief met herontwikkelingen en revitalisatie in de portefeuille’, aldus Boelhouwer. ‘Wij hebben vertrouwen in de toekomst van winkelvastgoed, mits het past binnen de strategie van ons Retail Fund. Om die reden blijven wij investeren in onze bestaande winkelprojecten. Zo hebben we in 2015 de compleet gerenoveerde Nieuwendijk 196 in Amsterdam met Zara en JD Sports en winkelcentrum Westerhaven in Groningen opgeleverd en staat in 2016 de oplevering van de grootschalige herontwikkeling Damrak 70 met C&A en Primark op de agenda.’

Reageer op dit artikel