nieuws

Topman Johan Buijs vertrekt bij NSI

Financieel

Johan Buijs begint niet aan een nieuwe termijn als algemeen directeur van het beursgenoteerde vastgoedfonds NSI. Zijn huidige termijn loopt per 31 december 2016 af. Daartoe heeft de raad van commissarissen ‘in goed overleg’ met Buijs besloten.

Topman Johan Buijs vertrekt bij NSI

Dat blijkt uit de agenda voor de aandeelhoudersvergadering van vrijdag 29 april. Waarom Buijs vertrekt, is niet duidelijk. Het bedrijf volstaat met de mededeling dat de raad van commissarissen ‘Buijs zeer erkentelijk is voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de onderneming over de afgelopen acht jaar’.

De raad van commissarissen is het proces voor de opvolging van Buijs gestart en zal hier tijdens de AvA ‘nadere informatie over verstrekken’.

Op de agenda staan ook  het voorstel tot benoeming van twee nieuwe commissarissen en de benoeming van Anne de Jong als statutair directeur. In de AvA zal de benoeming van Harm Meijer als commissaris worden voorgesteld. De oud-vastgoedanalist van JP Morgan en ABN Amro is medeoprichter van het beleggingsfonds ICAMAP. Het fonds houdt een belang van 5,3 procent in NSI. Meijer beschikt over een uitgebreid internationaal netwerk van investeerders en heeft een brede ervaring in Europees (beursgenoteerd) vastgoed. Hij maakte in het verleden ook deel uit van het analistenpanel van Vastgoedmarkt.

Verder zal een voorstel worden gedaan voor de benoeming van Karin Koks als commissaris. Koks beschikt over een brede internationale ervaring in de bouw, projectontwikkeling, vastgoed, vermogensbeheer en internationaal management bij een wereldwijd opererende vermogensbeheerder (Aberdeen Asset Management).

Gerard de Greef zal in de AvA volgens rooster aftreden als commissaris. Henk Jan van den Bosch zal later dit jaar aftreden in verband met het bereiken van het wettelijk toegestane maximum aantal commissariaten. De raad van commissarissen van NSI zal daarna weer uit vijf leden bestaan.

Reageer op dit artikel