nieuws

Stevige nettowinst voor VolkerWessels

Financieel

VolkerWessels heeft in 2015 een nettowinst behaald van 125 miljoen euro tegen een winst van 121 miljoen euro een jaar eerder.

Stevige nettowinst voor VolkerWessels

Het bouwconcern zag de omzet stijgen met 11 procent naar 4,9 miljard euro van 4,4 miljard in 2014. De orderportefeuille bereikte het historisch hoge niveau van 7,02 miljard euro, 21 procent meer dan de 5,774 miljard euro een jaar eerder. Van de woningen die Volker Wessels Vastgoed heeft ontwikkeld, zijn er vorig jaar 2.373 verkocht tegen 1.613 in 2014. De vastgoedtak boekte vorig jaar 6 miljoen euro af op grondposities en vastgoed, fors minder dan collegabouwers als BAM.

De omzet werd positief beïnvloed door valutaeffecten en een drietal overnames bij Bouw & Vastgoed Nederland. Ook de liquiditeitspositie heeft zich gunstig ontwikkeld. Ultimo 2015 bedraagt de liquiditeit na aftrek van rentedragende schulden 153 miljoen euro. Dit is een verbetering van ruim 100 miljoen euro ten opzichte van ultimo 2014.

Financieel bestuurder Jan van Rooijen toont zich tevreden met de resultaten. ‘Alle sectoren binnen VolkerWessels dragen bij aan dit goede bedrijfsresultaat. Dit ondanks de wisselende marktomstandigheden per sector, waarbij overcapaciteit en lage prijsniveaus bij vooral infra nog zorgelijk blijft. Volgens Van Rooijen zijn de goede prestaties het gevolg van ‘operationele en financiële discipline’. Bovendien focust VolkerWessels zich op marge boven volume, kostenbeheersing en een gezonde rendement/risicoverhouding, aldus de bestuurder.

Reageer op dit artikel