nieuws

Kardan schrijft rode cijfers

Financieel

Kardan heeft over 2015 een verlies geleden van 22 miljoen euro, tegen een winst van 5,1 miljoen het jaar ervoor. Het negatieve resultaat was voornamelijk te wijten aan hogere financieringslasten en de zwakkere Israëlische shekel.

Dat meldt de in Amsterdam genoteerde Israëlische investeringsmaatschappij. Het negatieve resultaat werd veroorzaakt door een forse groei van de financieringsuitgaven. Die stegen van 19 miljoen euro tot 60,1 miljoen euro. Daarin zit ook een flinke bijdrage uit negatieve wisselkoerseffecten van 33 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog een negatief effect van 3,8 miljoen

Het veelzijdige bedrijf is onder andere actief als projectontwikkelaar en belegger in de Chinese vastgoedmarkt. Alle activiteiten, waaronder vastgoed, infrastructuur en financiële dienstverlening, waren blijkens het jaarverslag operationeel winstgevend.  

Het vastgoedbedrijf Kardan Land China rapporteerde over heel 2015 een winst van 8,9 miljoen euro. Dat kwam hoofdzakelijk door een positieve herwaardering van winkelcentrumproject Galleria Dalian, dat in  het tweede kwartaal van 2015 is opgeleverd. In het vierde kwartaal leed de Chinese vastgoedtak een verlies van 4 miljoen euro door lagere inkomsten en hogere financieringskosten. In de overeenkomstige periode in 2014 boekte het Chinese bedrijf een winst van  20 miljoen euro.

Reageer op dit artikel