nieuws

Amvest Residential Core Fund verslaat benchmark

Financieel

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) heeft de IPD Netherlands Annual Property index 2015 overtroffen met een rendement van 12,6 procent tegen 11 procent.

Amvest Residential Core Fund verslaat benchmark

Dat meldt Amvest in een persbericht. Ook op drie- en vijfjaarsbasis presteert het ARC fund beter dan de benchmark, met gemiddelde rendementen van 6,0 procent en 4,1 procent tegen 5,3 procent en 3,6 procent voor de index.

‘Deze uitstekende cijfers laten zien dat het ARC Fund goed op koers ligt’, zegt Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest. ‘De afgelopen jaren is een helder beleid uitgezet waarbij het fonds een duidelijke focus heeft op specifieke doelgroepen en steden.’

Amvest liet recent onderzoek doen en concludeert daaruit dat de verstedelijkingstrend de komende jaren doorzet. De ontwikkelende investment manager ziet een jaarlijks marktpotentieel van 6.000 nieuwbouwwoningen in de vrije sector in de veertig grootste steden van Nederland. Interessant voor de vastgoedonderneming zijn de economische centra in de Randstad en steden als Groningen, Zwolle, Den Bosch, Breda en Eindhoven.

De afgelopen twee jaar heeft het ARC Fund voor zijn participanten fors kunnen investeren in nieuwe projecten in de focusgebieden. Dit betekent dat het ARC Fund de komende jaren sterk zal groeien. Ultimo 2015 bedroeg de totale waarde van het fonds ruim 1,3 miljard euro. Over twee jaar, in 2018, zal de totale waarde twee miljard euro bedragen.  Deze groei biedt kapitaalplaatsingsmogelijkheden, aldus Amvest.

Reageer op dit artikel