nieuws

EY neemt Montesquieu over

Financieel

EY Nederland neemt Montesquieu over. De overname van het adviesbureau op het gebied van financieringsvraagstukken en risicomanagement wordt dit voorjaar afgerond.

Dat schrijft EY op zijn website. Met deze geplande overname wil EY marktleider worden in debt advisory, risk management en treasury in Nederland en België. Bij Montesquieu werken dertig medewerkers die allen de overstap naar EY  maken. Alleen medeoprichter Joep Munten neemt na 12,5 jaar afscheid en zal zich volledig focussen op zijn nieuwe onderneming.

Montesquieu is gevestigd in Maastricht en adviseert  bedrijven, instellingen en institutionele beleggers in heel Nederland met financieringsvraagstukken en bij het inzichtelijk maken en beheersen van  rente- en valutarisico’s. De oprichter, Angelique Paulissen, was zakenvrouw van het jaar in 2011. Zij zal na overname partner worden bij EY en zal als een van de bestuurders van Montesquieu fungeren. Mede-eigenaar Ralph Poulssen zal betrokken blijven als executive director.

Marcel van Loo, country managing partner van EY, noemt Montesquieu ‘een aansprekende cliëntenportefeuille waaronder woningbouwcorporaties, vastgoed-, pensioenfondsen, zorginstellingen en regionale overheden’. Dankzij de combinatie van Montesquieu met EY voegen we een belangrijk speerpunt toe aan onze dienstverlening. De overname zal plaatsvinden onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthoudende instanties.

Reageer op dit artikel