nieuws

Expansief WDP presenteert uitstekende cijfers

Financieel

Het netto courant resultaat van WDP over 2015 bedraagt 90,9 miljoen euro, een stijging van 35 procent vergeleken met 2014. Per aandeel stijgt het resultaat 22 procent naar 5 euro. Het bedrijf wil flink verder groeien.

Dat maakte het Belgische logistieke vastgoedbedrijf bekend. WDP heeft sinds november vorig jaar ook een notering in Amsterdam. Ongeveer de helft van de bezittingen ligt in Nederland.

Het bedrijf wil zijn gerichte en rendabele expansie bestendigen door middel van de implementatie van een nieuw groeiplan dat een uitbreiding van de portefeuille met 1 tot 3 miljard euro over de periode 2016-20 vooropstelt. Deze groei zal worden gegenereerd aan de hand van acquisities en eigen, voorverhuurde projecten op bestaande en/of nieuwe gronden, ondersteund door WDP’s professionele platform.

Voor de periode 2016-20 wordt gestreefd naar een cumulatieve stijging van het netto courant resultaat per aandeel (EPRA) van minstens 25 procent tot minimaal 6,25 euro per aandeel.

De hoger dan voorziene stijging van het resultaat per aandeel in 2015 is voor ongeveer 12 procent (0,50 euro per aandeel) gerelateerd aan de sterke groei van de portefeuille via acquisities en voorverhuurde projecten. Maar was voor 6 procent (0,25 euro per aandeel) ook te danken aan de hogere inkomsten uit zonnepanelen dankzij een zonnige zomer. Ook namen de financieringslasten af.  

Het bedrijf stelt een  dividendstijging met 18 procent voor tot 4,00 euro per aandeel over 2015 (met de mogelijkheid tot keuzedividend) op basis van een uitkeringsgraad van circa 80 procent.

Reageer op dit artikel