nieuws

ECP verdubbelt halfjaarwinst ruim

Financieel

Eurcommercial Properties (ECP) heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar 2015/2016 een totaal investeringsresultaat behaald van 115,9 miljoen euro, ruim twee keer zo hoog als een jaar eerder (54,2 miljoen euro).

ECP verdubbelt halfjaarwinst ruim

Het vastgoedfonds profiteerde van de waardestijging van zijn portefeuille met 6 procent. Na in de eerste helft van boekjaar 2014/2015 al 39,2 miljoen euro te hebben bijgeschreven op zijn vastgoed, boekte de beursgenoteerde onderneming in dezelfde periode van het lopende boekjaar nog eens 97,5 miljoen euro bij op de waarde van haar stenen. De winkelcentra staan nu bij ECP in de boeken tegen netto aanvangsrendementen van 4,6 procent in Frankrijk, 5,8 procent in Italië en 5,2 procent in Zweden.

Het directe resultaat steeg van 42,9 miljoen euro naar 48,8 miljoen euro. De sterkste bijdrage aan die verbetering kwam van de daling van de rentelasten van 23,7 miljoen euro naar 18,9 miljoen euro. De huurinkomsten stegen licht van 85,8 miljoen euro naar 86,6 miljoen euro. Netto stegen de huurinkomsten met 2,7 procent naar 73,9 procent.

Op de gebruikersmarkt heeft de onderneming enige wind in de zeilen. Weliswaar leidden de aanslagen in Parijs tot een afname van de passantenstromen met 10 procent. Ook in andere Franse steden was de invloed van de gebeurtenissen in de hoofdstad op het retaillandschap merkbaar, aldus ECP. Maar de vernieuwing van 170 huurovereenkomsten in de voorbije twaalf maanden resulteerde in een gemiddelde huurstijging van 11 procent. De totale huurgroei op basis van het constante deel van de portefeuille bedroeg 0 procent in Frankrijk, 1,1 procent in Italië, 1,0 procent in Zweden en 0,7 procent voor de hele portefeuille. 

Reageer op dit artikel