nieuws

Goed jaar voor Batavia Stad Fashion Outlet

Financieel

Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad heeft een goed jaar achter de rug. In 2015 steeg de totaalomzet van de meer dan 100 winkels, cafés en restaurants met 12 procent en het aantal bezoekers met 3 procent.

Goed jaar voor Batavia Stad Fashion Outlet

De totale taxfree-besteding door internationale bezoekers steeg met 52 procent, waarvan de bezoekers uit China, Egypte en Israël het grootste aandeel hadden. De Shopping Shuttle, die sinds juli 2015 dagelijks tussen Amsterdam en het outlet centre rijdt, draagt bij aan deze groei; 90 procent van de passagiers zijn buitenlanders. In 2015 openden zeven nieuwe winkels hun deuren, waaronder Scotch & Soda, Denham en Supertrash. 

In 2015 is de derde uitbreiding sinds de opening van het centre van start gegaan. De oplevering staat gepland in het voorjaar van 2017. Batavia Stad Fashion Outlet groeit door deze uitbreiding met 5.500 m2 en 45 winkel-/horecaruimten. Dit resulteert in een totale verkoopoppervlakte van 31.000 m2. Met de uitbreiding wil Batavia Stad Fashion Outlet voldoen aan de vraag naar expansie vanuit de retailers en de vraag van (inter)nationale bezoekers naar meer merken. Met ingang van 20 mei worden de openingstijden verruimd. Vanaf die datum zal Batavia Stad ook op zaterdag, zondag en nationale feestdagen geopend zijn van 10.00 tot 20.00 uur.

Sinds begin 2014 is Batavia Stad Fashion Outlet onderdeel van VIA Outlets. De belangrijkste investeerders in VIA Outlets zijn het Britse REIT Hammerson plc en APG, de vermogensbeheerder voor Nederlandse pensioenfondsen. Het concern is in beheer van de Europese retail vermogensbeheerder Meyer Bergman en de Europese outletcentrespecialist Value Retail.

 

Reageer op dit artikel