nieuws

Bouwfonds IM voltooit plaatsing garagefonds

Financieel

Bouwfonds IM heeft eind 2015 de plaatsing afgerond van het Bouwfonds Private Dutch Parking Fund II. De vermogensbeheerder haalde 55 miljoen euro op, vooral bij institutionele beleggers.

Tot de andere investeerders in het parkeergaragefonds horen stichtingen en semiprofessionele beleggers. Inclusief geleend geld komt het investeringsvolume op ongeveer 97 miljoen euro. Eind juni verstrekte Berlin Hyp een financiering van 36,25 miljoen euro. De portefeuille bestaat uit zes Nederlandse parkeergarages die al eerder waren gekocht. De huurcontracten zijn geïndexeerd en hebben looptijden tot 45 jaar. Q-Park is huurder van vijf van de garages.

Latham & Watkins kreeg het mandaat voor de financiering. Op juridisch en fiscaal vlak kwam het advies van Duitse zijde van Rödl & Partner en van Nederlandse kant van Loyens & Loeff. IntReal International Real Estate Kapitalverwaltungsgesellschaft nam het externe management van het closed-end publieke fonds en de administratie op zich. Bouwfonds IM blijft als initiatiefnemer verantwoordelijk voor het assetmanagement en de investor relations.

Reageer op dit artikel