nieuws

Atrium wil schikken met gedupeerde beleggers

Financieel

Atrium European Real Estate is bereid om tussen 2002 en 2007 gedupeerde beleggers deels schadeloos te stellen. Het winkelvastgoedfonds trekt daarvoor maximaal 32 miljoen euro uit.

Dat schrijft het in Jersey gevestigde en in Amsterdam en Wenen genoteerde vastgoedfonds in een persbericht. Stichting Atrium Claim eist schadeloosstelling voor periode 2002-2007 toen Atrium-rechtsvoorganger Meinl European Land in opspraak raakte. Oprichter Julius Meinl en zijn Meinl Bank bleken de koers van de eigen aandelen in het beursgenoteerde vastgoedbedrijf kunstmatig hoog hebben gehouden door in het geheim voor 1,8 miljard euro aan beleggingscertificaten op te kopen.

In 2008 werd Meinl European Land overgenomen door een consortium onder leiding van de Israëlische investeerder Gazit Globe en CPI Austria Holdings MEL en kreeg ook een notering in Amsterdam.  De Nederlandse stichting stelt dat de voorloper van Atrium beleggers verkeerd heeft geïnformeerd, waardoor ze aanzienlijke schade hebben geleden. Atrium wil met het schikkingsvoorstel een rechtszaak voorkomen en tot een definitieve oplossing komen. Het fonds stelt dat de maximale kosten 32 miljoen euro bedragen. Dat bedrag staat echter nog niet vast, want is afhankelijk van het aantal participanten, aldus Atrium.

 

Reageer op dit artikel