nieuws

NSI klopt voor 300 miljoen euro aan bij beleggers

Financieel

Vastgoedbedrijf NSI wil zijn balans versterken met de uitgifte van nieuwe aandelen. Met de plaatsing van 75 miljoen nieuwe aandelen van 4 euro per stuk moet de emissie 300 miljoen euro opleveren.

NSI klopt voor 300 miljoen euro aan bij beleggers

NSI kondigde de emissie aan tijdens de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal. Hoewel het directe beleggingsresultaat in het derde kwartaal nog uitkwam op 10,9 miljoen euro, zagen de resultaten er over de gehele eerste negen maanden van 2013 ronduit slecht uit, met een negatief beleggingsresultaat van 88,5 miljoen euro. De bezettingsgraad in de kantorenportefeuille steeg met 0,3 procent tot 73,1 procent. De bezettingsgraad in de winkelportefeuille daalde van 92 procent in het tweede kwartaal naar 89,7 procent in het derde kwartaal. Die daling komt vooral door de verkoop van volledig verhuurde winkelcentra in Rotterdam, Purmerend en Hoorn.

De cijfers tonen aan dat NSI nog lang niet uit de financiële malaise is. Het belang van 20 procent dat het Israëlische bedrijf Habas in NSI had, blijft volgens topman Johan Buijs in aangepaste vorm bestaan. Buijs ziet de aandelenuitgifte vol vertrouwen tegemoet. Ruim 200 miljoen euro zou al gegarandeerd zijn door een groep investeerders, waaronder CBRE Clarion Securties en Cohen & Steers UK. Rabobank, ING en ABN Amro garanderen het overige deel en zullen beleggers benaderen om aandelen te kopen.

Behalve als versterking van de balans ziet Buijs de emissie als extra investeringsruimte in de Nederlandse kantorenmarkt. Toch waarschuwde de topman vrijdag voor ‘verwatering’ van het aandeel. Beleggers namen hier vrijdag alvast een voorschot op. Het aandeel NSI daalde bijna 15 procent richting 4,70 euro.

Reageer op dit artikel