nieuws

Vastgoedaandelen Europa in rood eerste kwartaal

Financieel

De Europese beursgenoteerde vastgoedaandelensector – zoals gerepresenteerd door de GPR 250 Europe Index – heeft in het eerste kwartaal een verlies geleden van 0,6 procent. In maart is de index nog wel 0,5 procent hoger gesloten.

De rendementen voor de individuele Europese landenindices in maart toonden grote verschillen. Zweden (9,2 procent), Finland (7,0 procent) en Nederland (4,3 procent) behoorden in het eerste kwartaal tot de positieve uitschieters. Maar vooral Polen (-24,5 procent) en in mindere mate Oostenrijk ( -8,0 procent) en Duitsland (-3,4 procent) brachten het gemiddelde rendement de eerste drie maanden fors naar beneden.

In maart kleurden Oostenrijk (-8,6 procent), Polen (-6,7 procent), België (-4,0 procent) en Duitsland (-2,6 procent) rood. Finland (2,2 procent), Zwitserland (2,0 procent), Verenigd Koninkrijk (1,8 procent), Frankrijk (1,2 procent) en Nederland (1,0 procent) toonden vorige maand een lichte groei. Wereldwijd (GPR 250 Global) stegen de rendementen in het eerste kwartaal 10,2 procent. Die dubbelcijferige groei kwam vooral op het conto van Azië (GPR 250 Asia +18,6 procent) en Noord- en Zuid-Amerika (GPR 250 Americas +9,4 procent).

Reageer op dit artikel