nieuws

SNS stelt publicatie jaarcijfers uit

Financieel

SNS Reaal stelt de publicatie van de jaarcijfers over 2012 opnieuw uit. Dat werd woensdag bekendgemaakt. De genationaliseerde bank en verzekeraar zou de cijfers op 18 april publiceren.

SNS stelt publicatie jaarcijfers uit

Aanleiding voor het uitstel is de effecten verwerken van de nationalisatie, vooral voor de problematische vastgoedtak Property Finance. Zo wordt bijvoorbeeld de waarde van dat onderdeel nog tegen het licht gehouden.

Het uitstel staat volgens een zegsman los van de fraudezaken die momenteel rondom SNS Reaal spelen. Zo zat voormalig bestuurder Buck Groenhof enige tijd vast op verdenking van oplichting, verduistering in dienstbetrekking, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie. Hij is inmiddels vrijgelaten uit voorarrest.

Waarschijnlijk zullen de jaarcijfers nu medio juni worden gepubliceerd, maar een precieze datum is nog niet bekend. SNS Reaal kwam begin februari in staatshanden. Het concern bleek door verliezen bij Property Finance zo diep in de problemen te zijn geraakt dat het niet zelfstandig verder kon.

Reageer op dit artikel