nieuws

Pricoa Mortage Capital financiert logistiek C1000

Financieel

De Amerikaanse REIT W.P. Carey leent 55,5 miljoen euro voor zeven jaar van Pricoa Mortage. Het is een herfinanciering van het grootste deel van een lening van 70,5 miljoen euro, die W.P. Carey in 2011 afsloot voor de aankoop van zes distributiecentra van C1000 in Nederland.

Pricoa Mortage Capital financiert logistiek C1000

De resterende 15 miljoen euro is een achtergestelde lening bij ING Real Estate Finance, dat destijds samen met de Oostenrijkse bank Bawag PSK het vreemd vermogen verschafte voor de de sale-and-leasebacktransactie ter waarde van 155 miljoen euro.

Pricoa, onderdeel van Prudential Financia, richt zich op hypothecaire leningen voor commercieel vastgoed. Het bedrijf wil in Europa in 2013 voor 600 miljoen euro aan langlopende seniorleningen afsluiten met vaste rentepercentages.   

Reageer op dit artikel