nieuws

Pimco introduceert GIS Inflation Strategy Fund

Financieel

Vermogensbeheerder Pimco heeft het Pimco GIS Inflation Strategy Fund geïntroduceerd. Het fonds, dat voor 20 tot 40 procent zal bestaan uit vastgoed, richt zich op beleggers die wereldwijde inflatierisico’s willen afdekken en kansen willen benutten op het behalen van beter reëel rendement.

Het fonds wordt beheerd door Mihir Worah, directeur en hoofd van het team dat Pimco’s real-returnportefeuille beheert. Het nieuwe fonds hanteert een multi-asset-benadering bij het bepalen van de beste manier om zich tegen inflatie te beschermen, door beleggingen in een reeks van reële activa, zoals wereldwijde inflatiegerelateerde obligaties, commodities, valuta van opkomende markten, global real estate investment trusts en goud.

Hoe groot het fonds zal worden, is nog niet geheel duidelijk. Pimco verwacht een sterke vraag bij beleggers, omdat de bezorgdheid over inflatie de komende één tot twee jaar naar verwachting zal groeien. De fondsbeheerder voorziet dat de onroerend-goedcomponent van het fonds gemiddeld 20 tot 40 procent zal bedragen. ‘De allocatie aan onroerend goed zal steeds afhangen van hoe wij verschillende reële en inflatiegerelateerde activa beoordelen’, aldus een woordvoerder.

Het fonds is beschikbaar in aandelenklassen voor institutionele en particuliere beleggers en in verschillende valutavarianten Pimco beheert asset-allocatie en onderliggende beleggingen actief en maakt gebruik van strategieën voor het afdekken van staartrisico’s (‘tail risk hedging’) om de gevolgen van grote schokken in de markt te beperken. Deze strategieën zijn gericht op bescherming tegen negatieve risico’s, terwijl wordt belegd in inflatiegerelateerde beleggingen die kunnen profiteren van inflatiedynamiek. Pimco definieert staartrisico’s als wijdverbreide, ernstige dalingen van de markt.

Het fonds is toegevoegd aan de Pimco Global Investor Series (GIS), een fondsenreeks die voldoet aan de UCITS-regelgeving. Deze in Dublin geregistreerde fondsenreeks omvat nu 45 subfondsen met 117 miljard euro aan beheerd vermogen per 31 maart 2013. De fondsen zijn dagelijks verhandelbaar en bieden beleggers toegang tot een breed scala aan beleggingscategorieën, variërend van de meer traditionele wereldwijde en regionale fondsen voor vastrentende waarden tot bedrijfsobligaties, asset-allocatie en alternatieve oplossingen.

Reageer op dit artikel