nieuws

OVG behaalt 1,7 miljoen winst in 2012

Financieel

OVG Projectontwikkeling sluit 2012 af met een netto winst van 1,7 miljoen euro over een omzet van 135 miljoen euro. De projectontwikkelaar presenteerde gisteren zijn jaarcijfers.

OVG behaalt 1,7 miljoen winst in 2012

Het jaarverslag draagt de titel ‘Reinventing Real Estate’. De huidige vastgoedmarkt vraagt volgens OVG nadrukkelijk om creativiteit en verandering. Innovatie zal het onderscheidende kenmerk zijn van de partijen die door deze crisis heen het verschil gaan maken, zo stelt de onderneming. OVG ziet voor zichzelf een rol als innoverende partij in de sector weggelegd.

De onderneming ziet grote mogelijkheden om in het buitenland de activiteiten verder te ontplooien. In 2012 vestigde OVG zich officieel in Duitsland door gezamenlijk met Bischoff & Compagnons de joint venture OVG Bischoff op te richten. In Berlijn centrum ontwikkelt OVG Bischoff inmiddels een nieuw hoofdkantoor voor PwC.

Nog een wapenfeit: In 2012 ontving OVG als eerste in de Benelux een Breeam-NL Outstanding ontwerpcertificaat voor het kantoor van Deloitte en AKD op de Zuidas Amsterdam. OVG ziet een toenemende vraag op de Nederlandse vastgoedmarkt naar partners in asset management. Die activiteit gaat OVG daarom uitbreiden in 2013. In 2012 richtte OVG een nieuwe business unit op, Investment Management, om te investeren in commercieel vastgoed.          

Reageer op dit artikel