nieuws

Nieuwe samenstelling bestuur INREV

Financieel

Eric Adler, Wenzel Hoberg en Allan Mikkelsen zijn opgenomen in het bestuur van INREV, de Europese brancheorganisatie voor niet-genoteerd vastgoed.

De benoemingen weerspiegelen het streven van INREV om alle vormen van niet-genoteerd vastgoed te vertegenwoordigen: niet alleen traditionele fondstructuren, maar ook joint ventures, club deals, separate rekening en zogenoemde debt funds.

Adler, Hoberg en Mikkelsen werden benoemd tijdens het driedaagse jaarcongres in Barcelona dat gisteren werd afgesloten. Het evenement had dit keer een feestelijk tintje, omdat de brancheorganisatie tien jaar geleden in Amsterdam werd opgericht.

Adler is global chief investment officer bij Pramerica Real Estate Investors. Deze mondiale vermogensbeheerder is zeer actief in de financieringsmarkt via debt funds. Dat zijn fondsen die zich toeleggen op het verstrekken van nieuwe leningen aan vastgoedpartijen of het opkopen van bestaande leningen, liefst met korting.

Hoberg is directeur vastgoed Europa van het Canadese pensioenfonds CPPIB. Het fonds belegt veel via joint ventures en club deals. Hoberg brengt daarmee kennis in in het INREV-bestuur over de manier waarop grote institutionele beleggers hun blik verleggen naar alternatieve investeringsvehikels. Mikkelsen tenslotte is partner van ATP Real Estate. Dat is een grote Scandinavische belegger die veel ervaring heeft met vastgoedbeleggingen in Europa en de Verenigde Staten. Het trio neemt de plaatsen in de management board in van Jens Christian Brittze van ATP Real Estate, Timo Löyttyniemi van het Finse overheidspensioenfonds en Iris Aalders, manager strategy & organisation bij CBRE Global Investors EMEA.

Reageer op dit artikel