nieuws

Multi hekelt ‘schadelijke’ actie Blackstone

Financieel

Durfinvesteerder Blackstone heeft geen meerderheid van de bedrijfsschulden van Multi in handen. Ook is er geen sprake van dat Blackstone de zeggenschap over Multi krijgt.

Multi hekelt ‘schadelijke’ actie Blackstone

Dat Multi zijn schulden zou moeten saneren, is een zeer schadelijk gerucht. Hiermee probeert Blackstone tegen gunstige voorwaarden leningen van Multi op te kopen, zei Multi-bestuursvoorzitter Heino Vink tegen PropertyNL. Ook tegen Vastgoedmarkt ontkende Multi de berichten, echter zonder inhoudelijke toelichting. Vink noch de woordvoerster was vrijdagmiddag bereikbaar voor commentaar. In het bericht ontkent noch bevestigt Vink dat Blackstone bijna de helft van de Multi-schuld in handen heeft. Blackstone zou dat deel (zo’n 400 miljoen euro) tegen 50 procent van de nominale waarde hebben verworven, berichtte The Financial Times onlangs. Er is echter niets aan de hand, aldus Vink, omdat Multi voldoet aan alle contractuele verplichtingen jegens zijn financiers.        

Reageer op dit artikel