nieuws

Huurinkomsten winkelcentra Unibail 6 procent hoger

Financieel

Unibail-Rodamco heeft de brutohuuropbrengsten van zijn winkelcentra in het eerste kwartaal met 6 procent zien toenemen tot 288,3 miljoen euro. Dat maakte het Frans-Nederlandse vastgoedfonds gisteren bekend.

Huurinkomsten winkelcentra Unibail 6 procent hoger

Vooral de stijging in het door een diepe crisis geteisterde Spanje is opmerkelijk. Daar stegen de huurinkomsten bijna 14 procent tot 41,3 miljoen euro. De totale groei van de brutohuuropbrengsten kwam uit op 2,2 procent op 383,7 miljoen euro.

De stijging werd getemperd door lagere huurinkomsten uit de kantoorpanden, conferentiecentra en hotels van Unibail. Bij kantoorpanden daalden de huurinkomsten naar 42,6 miljoen van 44,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De brutohuuropbrengsten bij conferentiecentra en hotels namen af tot 52,8 miljoen euro van 58,4 miljoen een jaar eerder. Dankzij de hogere huurinkomsten van zijn winkelcentra behaalde Unibail in het eerste kwartaal een omzet van 430 miljoen euro, 1,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks de uitdagende economische omstandigheden houdt Unibail vast aan zijn eerdere verwachting van minstens 5 procent winst per aandeel in 2013.    

Reageer op dit artikel