nieuws

Homburg kiest definitief voor Catalyst

Financieel

Homburg Invest heeft een zogeheten steunovereenkomst gesloten met The Catalyst Capital Group namens door Catalyst beheerde fondsen. Dat maakte Homburg gisteren bekend.

Homburg kiest definitief voor Catalyst
Danzigerkade_23_Amsterdam

Welke partijen zijn afgevallen, laat Homburg niet weten. Naar verluidt zou het in elk geval om Merin-(mede)eigenaar TPG gaan. Catalyst bevestigt de overeenkomst. De inhoud van de steunovereenkomst is niet bekend gemaakt.

Of Catalyst een overeenkomst over het uitkopen van de particuliere obligatiehouders (440 miljoen euro) sluit of dat de overeenkomst de allesomvattende herstructurering van Homburgs portfolio van ruim 1 miljard omvat, houden partijen voor zichzelf. ‘Over de exacte inhoud zijn we nu verder aan het onderhandelen. We gaan op een constructieve manier het nieuwe Homburg vormgeven in samenwerking met de obligatiehouders, Homburg en monitor Deloitte. Doel is dat alle stakeholders er maximaal van gaan profiteren in de toekomst’, is het enige dat Catalyst-adviseur Marvin Buddingh kan zeggen.

De steunovereenkomst is volgens Homburg bedoeld om ‘crediteuren aanvullende opties te bieden’. ‘Een van deze opties geeft crediteuren de mogelijkheid om bij het stemmen over het herstructureringsplan ervoor te kiezen een geldbedrag van Catalyst te ontvangen, in plaats van rechten en uitkeringen die zij anders zouden krijgen. De steunovereenkomst kan onder bepaalde omstandigheden worden beëindigd; er zijn geen garanties dat het aangaan van de steunovereenkomst leidt tot de aanpassingen van het plan, of tot een transactie die afwijkt van wat in het plan wordt overwogen’, aldus Homburg in een persbericht. Partijen verwachten dat de crediteuren in mei over het aangepaste herstructureringsplan kunnen stemmen.

Reageer op dit artikel