nieuws

Dura Vermeer verwacht nog zwaarder weer

Financieel

Dura Vermeer heeft de winst in 2012 fors zien dalen door slechte marktomstandigheden in de bouw. Het bedrijf stelde maandag dat de sector het dit jaar nog zwaarder zal krijgen en dat de eigen omzet zal dalen.

Dura Vermeer verwacht nog zwaarder weer

De nettowinst van Dura Vermeer daalde van 13,3 miljoen euro in 2011 tot 3,3 miljoen euro vorig jaar. De omzet viel terug van 1,16 miljard euro naar ruim 1 miljard euro. Met een duidelijk lager volume aan bouwproductie was 2012 een ‘moeilijk’ jaar voor de bouw- en infrastructuursector, aldus Dura Vermeer. Door het lage werkaanbod was er scherpe concurrentie, waardoor de prijzen daalden.

Een van de weinige lichtpuntjes is het vorig jaar overgenomen ingenieursbureau Archicom, dat de omzetdaling bij het cluster Advies en Diensten deels compenseerde. Bij Archicom wordt dit jaar een omzetgroei verwacht en een verbetering van het nettoresultaat. Bij Bouw en Vastgoed en Infrastructuur zal de omzet licht dalen.

Reageer op dit artikel