nieuws

Bouwinvest investeert 500 mln in Nederlands vastgoed

Financieel

Bouwinvest heeft voor 2013 een acquisitiedoelstelling van 1 miljard euro, waarvan 500 miljoen euro in Nederlands vastgoed, zo blijkt uit de donderdag 25 april gepubliceerde jaarverslagen.

Bouwinvest investeert 500 mln in Nederlands vastgoed

Bouwinvest heeft in 2012 op zijn drie Nederlandse fondsen positieve fondsrendementen geboekt in combinatie met hoge directe rendementen.  Het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund heeft het direct rendement van 3,4 procent weten te handhaven, en heeft een fondsrendement van 0,6 procent.

Het Office Fund heeft het direct rendement licht weten te verhogen naar 5,8 procent en boekt een fondsrendement van 0,1 procent. Ook het Retail Fund heeft het direct rendement iets kunnen laten stijgen naar 5,8 procent en noteert een fondsrendement van 4,2 procent.

Voor alle fondsen geldt dat de vastgoedrendementen een outperformance hebben vergeleken met de IPD Index over 2012. Verder heeft het woningfonds 58 miljoen euro geïnvesteerd in 2012, de like-for-like toename van de huur was 3,2 procent. Binnen het kantorenfonds is het afgelopen jaar het Prinsenhof getransformeerd naar WTC The Hague. Het winkelfonds heeft 78 miljoen euro geïnvesteerd.

Bouwinvest voorziet op afzienbare termijn het einde van de waardedaling van vrije sector huurwoningen. Voor de overige sectoren zal Bouwinvest een selectief beleid voeren.

Reageer op dit artikel