nieuws

Aandeelhouders Vastned akkoord met schraler dividend

Financieel

De aandeelhouders van winkelvastgoedbelegger Vastned hebben de voorgestelde aanpassing van het dividendbeleid aangenomen met ingang van 2012. Op basis van het schralere dividendbeleid wordt tenminste 75 procent van het direct beleggingsresultaat per aandeel als dividend uitgekeerd, met de ambitie om het dividend jaarlijks te laten groeien. Voorheen werd 10 procent uitgekeerd.

De voorgestelde dividendaanpassing werd in november 2012 aangekondigd bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal na twee kwartalen op rij van rode cijfers door afwaarderingen. Het Rotterdamse fonds wil zo zijn balans versterken. Stockdividend wordt alleen aangeboden wanneer de beurskoers op een aantrekkelijk niveau staat. De tussentijdse uitkering van een interimdividend ter hoogte van 60 procent van het direct beleggingsresultaat per aandeel over het eerste halfjaar blijft gehandhaafd. Vastned hoopt dat het nieuwe dividendbeleid zal leiden tot een ‘stabieler en voorspelbaarder’ dividend.

De algemene vergadering van aandeelhouders heeft ook het dividendvoorstel van 2,55 euro per aandeel in contanten voor het jaar 2012 goedgekeurd. Omdat op 27 augustus 2012 al een interim-dividend van 1,01 euro is uitgekeerd, bedraagt het slotdividend 1,54 euro per aandeel in contanten. Op 23 april 2013 noteert het aandeel Vastned exdividend. Het slotdividend wordt op woensdag 22 mei betaalbaar gesteld. 

Reageer op dit artikel