nieuws

Verlies voor HaskoningDHV

Financieel

Advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV heeft in 2012 verlies geleden. Dat meldde het bedrijf woensdag. De omzet zakte eveneens.

Verlies voor HaskoningDHV

Het gefuseerde bedrijf zette een negatief resultaat in de boeken van 19,9 miljoen euro, van een winst van 4,3 miljoen euro een jaar eerder. Dat kwam onder meer door eenmalige lasten, fusiekosten en de moeilijke Europese markt. De omzet kwam uit op 704 miljoen euro, 5,8 procent lager dan in 2011.

Vooral in Nederland, waar 52 procent van de opbrengsten vandaan komt, werd het concern hard getroffen door de stevige terugloop van projecten in de publieke sector. Dat was vooral in de tweede helft van het jaar het geval. De vooruitzichten voor de Europese markt en dan vooral de publieke sector, blijven zorgelijk. Zo wordt de aanwezigheid in Portugal afgebouwd door de moeilijke marktomstandigheden en slechte vooruitzichten.

Reageer op dit artikel